Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledáte radost, klid a štěstí? Najděte sami sebe...

16. 12. 2010

 Proč jsme vlastně tady? Jaký je smysl našeho života v tomto poblázněném světě? Člověk se rodí, prožívá svůj život, vybírá si životní cesty a nakonec umírá. A co je potom? Umírání je problém každého z nás. Dříve nebo později to přijde. Ale tuto skutečnost většinou opomíjíme, dokud to jde. 


Možná i proto se člověk snaží být šťastný. Chce si užívat života, dokud může. Většinou si ale myslíme, že štěstí a radosti lze dosáhnout jen různými hmotnými pokroky a úspěchy. Můžeme vyhrát peníze, koupit si auto, pořídit si dům se zahradou, ale jak dlouho jsme z nově nabytého majetku většinou šťastní? Zpočátku máme radost, že jsme učinili nějaký pokrok ve svém životě, ale časem tento pocit štěstí zevšední a už to není jako dřív...

Leonardo da Vinci (1452-1519) - Jan Křtitel
Leonardo da Vinci - Jan Křtitel
 
  Jak dlouho jsme toužili po nějakém hmotném zisku a majetku, a když se nám poštěstí a získáme jej, už to bereme jako samozřejmost a nevěnujeme tomu pozornost. A už zase hledáme nový zdroj štěstí... Lze tedy tvrdit, že zdrojem skutečného štěstí a radosti jsou hmotné statky? Kde je skutečný zdroj nekonečného klidu, radosti a štěstí? Kde se skrývá ten pocit osvobození, po kterém toužíme a které nám schází pro dokonalost v životě?

Myslíme si, že svět funguje tak, jak jej běžně vnímáme. Řídíme se materialistickým pravidlem, že co nelze vidět nebo změřit, neexistuje. Ale pracuje svět a celý vesmír skutečně na principech, které dnes obecně přijímáme? Můžeme říci, že naši vědci a my známe vše a není co nového objevovat? Kdybychom se mohli podívat na svět očima hmyzu, také bychom si mysleli, že svět nemůže být jiný, než jaký jej vidíme my? Kdybychom byli žábou ve studni, také bychom si mysleli, že nebe není větší než poklička od hrnce?

Co když naše oči a všechny smysly také nejsou dokonalé a celý svět funguje jinak, než jak se nám na první pohled zdá? Co by se s námi stalo, kdybychom měli jen o něco pozměměnou DNA? Co by se stalo, kdybychom odbočili z davu a začali žít naprosto s jiným vnímáním světa než všichni ostatní? Změnily by se naše smysly a spektrum našeho vnímání? Stačila by snad jediná změna struktury našeho těla, abychom začali ovládat schopnosti a vidět věci, kterým sami nevěříme? Mohli bychom se dorozumívat telepaticky s ostatními jen za pomoci myšlenek? Proč si myslíme, že náš svět je jediný a pevný, když stačí jen jedna změna v systému a všechno začne fungovat na jiných principech? Co je vlastně hybnou silou celé evoluce? Proč si myslíme, že s našimi nedokonalými smysly máme schopnost najít Boha - a když my "géniové" Ho nevidíme, jsme si jisti, že nemůže existovat? Nikomu nedošlo, že Bůh může jako nejmocnější bytost mít energie, díky kterým se obyčejným lidským bytostem skryje?

Po tom všem - jaká je skutečná hodnota hmoty, v které často hledáme štěstí? Vždyť je neuvěřitelně pomíjivá, jak v ní můžeme soustavně hledat štěstí? Není možné, že hmotný svět je ve skutečnosti iluzorní? Dokud budeme hledat štěstí ve hmotě, nikdy nebudeme šťastní! Takže existuje vůbec nějaké skutečné štěstí a skutečná radost? Pokud ano, kde jej můžeme nalézt?

Ten zdroj štěstí a radosti se skrývá v nás samotných. Jen každý z nás musí projevit touhu probudit to kouzlo, které se v nás skrývá. Jak je to jednoduché a leckdo na to nepřijde po celý život! Hledáte-li nekonečné štěstí, nekonečnou radost a klid, jestliže hledáte určitou formu vlastního osvobození z pout utrpení a hmoty, objevte proto sami sebe. Lidé se dnes zajímají o tolik věcí, ale neznají sami sebe! Nikdo je to neučí. Lidé celý život hledají štěstí, ale neví, že skutečné štěstí se v nich skrývá od narození. Jediné, co je potřeba, je probudit ho!

Změňte svůj život, zmeňte svůj pohled na svět. Tato doba nás k tomu mimořádně vyzývá. Vybudujte si vlastní svět založený především na vztazích, na lásce a souznění. Vykašlete se na hromadění majetku - s tím jsme to zkoušeli dlouho a skutečné štěstí nám nepřineslo. Nešiřte násilí a zlo, každý den vstávejte s nadějí a díkem za další dny na této planetě, ať se venku děje cokoliv. Nedívejte se příliš do budoucnosti ani se nevracejte do minulosti. Žijte tady a teď, buďte šťastní. Nedívejte se daleko za obzor, podívejte se do sebe a hledejte v sobě něco nového. Najdete toho víc než všichni světoví vědci o hmotě a fyzice dohromady.


Jaroslav Krejčí, 9.12.2010

http://fenomen2012.ic.cz/ ; http://gnosis9.net 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář