Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nesnaž se měnit svět, dokud nezměníš sám sebe - N. D. Walsch

13. 11. 2012
Svět změníš teprve tehdy, až změníš sám sebe. Proces vnitřní změny ovlivňuje svět kolem tebe.

To, čím jsi a jak tím jsi, ovlivňuje svět mnohem víc, než si myslíš. Ale uvědom si, že nemůžeš dosáhnout vnitřního klidu, dokud tě rozčiluje, že nejsi schopen dosáhnout vnějšího klidu.

Proto nespojuj osobní transformaci s výsledky planetární transformace, nebo ničeho nedosáhneš.

Neraď druhým, jak by měli žít a jak by se měli cítit; říkej jim, co prožíváš a jak se cítíš ty. Pokud má někdo zájem, můžeš ho poučit, ale nikdy mu neříkej, že znáš jeho odpovědi, neboť každý člověk má svou vlastní odpověď.

A neočekávej, že tvá rozhodnutí o tom, čím jsi a čím se chceš stát, budou mít vliv na druhé. Nevyžaduj žádné výsledky.

Proč? Tomu nerozumím. Copak nám výsledky našeho úsilí nepřinášejí uspokojení, které nám umožňuje pokračovat v tom, co děláme?

Jestliže ti uspokojení přinášejí výsledky tvého snažení, pak ti nedostatek výsledků přinese jen zklamání, které ti znemožní pokračovat v tom, co děláš.

Tak co mám dělat?

Musíš si ujasnit, proč jsi tím, čím jsi, a proč děláš to, co děláš. Musíš se snažit realizovat své já na vyšší úrovni. Musíš si uvědomovat a prožívat to, čím opravdu jsi. Tomu se říká evoluce.

To je cílem lidstva. A v tom spočívá veškerá radost. Neboť člověk má radost, když se stává větším, než je, a když si to uvědomuje. Tímto způsobem se vyvíjejí všechny živočišné druhy na vaší planetě.

Neměň své názory jen proto, že si přeješ, aby druzí změnili své. Dělej to proto, že nové názory jsou přesnějším vyjádřením toho, čím jsi.

A zatímco se měníš, nebuď překvapen tím, že se mění i ostatní lidé a že se mění svět kolem tebe.

Neboť tvá vnitřní změna působí jako katalyzátor, který urychluje změnu u druhých.

Nikdo se nemění jen proto, že mu někdo řekne, aby se změnil. Lidé sice mohou dočasně změnit své chování, protože jim to přikázali ti, kteří nad nimi mají moc, ale to není skutečná změna. Jejich vnitřní pravda zůstává stejná. Jakmile vnější moc poleví, jejich chování se vrátí do starých kolejí - neboť je opět motivováno jejich vnitřní pravdou.

To vědí všichni rodiče.

To zjistí každý tyran, který se snaží ovládnout nějakou zemi. Změna je svobodný akt, nikoli akt z poslušnosti. Evoluce je tvůrčí, poslušnost nikoli.

Proto se nesnažte měnit svět. Snažte se BÝT změnou, kterou chcete VIDĚT ve světě.

Neřekl to Gándhí?

Řekl. A dokazoval to svým jednáním.

Nejdřív dosáhl žádoucího stavu bytí. Toho dosáhl ve svém nitru. Teprve pak se jeho vnější "činnost" stala "činností", která změnila svět.

Jeho stav bytí nebyl výsledkem jeho činnosti.

Jeho činnost byla projevem stavu bytí, jehož dosáhl.



Ukázka je z knihy Nová proroctví - Rozhovor s Bohem


Autor: Neale Donald Walsch

Přepsala Maia pro http://novazeme2010.ning.com/

Zdroj: http://novazeme2010.ning.com/.../nesna-se-m-nit-sv-t-dokud-nezm-n-s-m-sebe-n-d-walsch
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

What is a conventional blood pressure

Avevyuplique,8. 10. 2018 0:34

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-100mg/

Expensive Blood Constraints and Basic nature Affliction

Arooxettelry,24. 7. 2018 2:31

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-cialis-sur-internet/