Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se naučit všímat si životních nápovědí

30. 9. 2016

Možná mi to nebudete věřit, ale opravdu se nám dennodenně dostává tak zvaných životních nápovědí. Když se naučíme tato znamení rozpoznávat a když budeme důvěřovat vlastní intuici, záhy pochopíme, že vyšší síly nás vždycky podporují a pomáhají nám.

Bohužel však jsme většinou natolik ponořeni do svých problémů, starostí a neklidu, že si nevšímáme ani očividných životních nápovědí. Jsou přitom všude. Jen si pomyslete: odpověď na tu nejdůležitější otázku můžete dostat kdykoli během dne, za jakýchkoli okolností! Jak k tomu dochází? Pojďme se společně podívat, jaké bývají životní nápovědi a jak se je naučit poznávat.

1. Vizuální

Jakákoli nápověď, kterou můžeme spatřit. Nemůžete se například rozhodnout, zda přijmout nabídku na nové zaměstnání, náhodně otevřete časopis a oči vám padnou na větu: „Udělej to, nebudeš litovat!“ To je znamení. Totéž si můžete přečíst nejenom v časopise, ale i na bilboardu, v knížce, na internetu nebo reklamním letáku, jaké se rozdávají po ulicích. Nesmíte cíleně číst všechno, co vám přijde pod ruku a hledat nápověď. Musí to být nečekané, nepředvídatelné, náhodné.

K vizuálním nápovědím patří také obrazy nabízené přírodou. Může to být oblak ve tvaru odpovědi, lístek na stromě, květ, cokoli. Když se v mém životě objevil muž, který se později stal mým manželem, ustavičně jsem narážela na srdíčka. Oblaka měla srdčitý tvar, trhliny v asfaltu rovněž a bůhví co ještě. Tehdy jsem se opravdu zamyslela a říkala si, že to nemůže být náhoda. Nebyla.

Abychom se naučili takové životní nápovědi vidět, musíme se naučit je číst. Musíme se vědomě oprostit od všeho shonu a spěchu a naučit se být „tady a teď“. Teprve tehdy porozumíme, co nám napovídá náš strážný anděl.

 

2. Akustické

Nápovědi, které můžeme slyšet. Je jedno kde a od koho: z obrazovky televize, sotva jste ji pustili, od náhodných kolemjdoucích, jejichž věty vám donesl vítr, z rádia, z písni, které v něm hrají… Hlavní je nejen prostě poslouchat, ale uslyšet.

3. Intuitivní

Když se vám prostě „něco zdá“. Není jasné proč, nejde to nijak vysvětlit. Prostě se vám něco zdá a dost. Tento hlas intuice je třeba rozhodně poslechnout! Existuje názor, že intuicí Bůh promlouvá k člověku a je v tom kus pravdy. Je třeba jen důvěřovat vyšším silám, poslouchat svoje city a ne logiku.

4. Obrazné

Tyto životní nápovědi k nám přicházejí ve snu a rozhodně je nesmíme ignorovat. Sny, které se jasně a ostře vtisknou do paměti, vyvolávají emoce a silně na nás zapůsobí, to jsou znamení shůry. Bývají dokonce i věštecké sny, zdávají se však pouze vysoce duchovně rozvinutým lidem.

5. Kognitivní

Jsou to nápovědi formou životních událostí nesoucích nějakou informaci. Pro srozumitelnost uvedu příklad z vlastního života. Kdysi ještě jako hodně mladé dívce se mi moc líbil jeden „špatný“ mládenec. Po pravdě řečeno, moc dobře jsem věděla, že bych se s ním neměla scházet, vyšší síly mi to dávaly najevo nejrůznějším způsobem. Krom toho, že mi to říkali rodiče, příbuzní i přátelé, intuice ve snu doslova křičela “NE“!, ale já jsem byla jako umanutá. Jednou si mě ten kluk konečně všiml a pozval mě do kina. Bylo to v zimě. Běžela jsem celá šťastná na schůzku. Upadla jsem na náledí a pořádně se uhodila do páteře. Nebyl to žádný vážný úraz, prostě jsem se praštila. Na schůzku jsem stejně šla, i když to byla očividná životní nápověď: „Nechoď tam!“. Celá ta historie skončila tím, že mě ten mládenec opravdu podrazil a já jsem se z jeho zrady nemohla ještě dlouho vzpamatovat. To, že jsem tenkrát upadla, byla kognitivní nápověď. Naši andělé se k nim uchylují zpravidla až tehdy, když všechny ostatní nápovědi selhávají.

Abychom se naučili rozpoznávat znamení, abychom porozuměli, před čím nás varují vyšší síly, je třeba v ně především věřit. A také umět se vzdálit dennímu shonu, zastavit nekonečný proud myšlenek v hlavě, nerozhlížet se na všechny strany a přesto vidět. Nelovit okolní zvuky, ale slyšet. Nemít pocity, ale cítit. Dá se to snadno naučit, musíme jen vědomě žít.

Zdroj : ProNáladu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář