Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lencher Falprea: Tvůrci reality

18. 6. 2011

 Tato pravda se dá najít na většině duchovních webů. Jinak řečeno – duchovní web, který na tuto informaci neupozorní, nestojí za moc, chápáno roztouženou myslí duchovního obrození chtivého jedince. Věta „Jsme tvůrci vlastní reality“ působí až magicky. Nepopírám ji, souhlasím s ní, je naprosto zásadní uvědomit si tuto skutečnost, protože jinak je velmi těžké posunout se dále v chápání našeho světa.


Ale jak to funguje? Technicky vzato. Co se děje, když podle duchovních mistrů v duchu vyslovíme slovo, máme představu, vizualizujeme, žijeme fantazii? Co se ve skutečnosti stane na úrovni jemnohmotného či hrubohmotného světa?

Vždy když se rozhodujeme na úrovni hrubohmotného světa, tedy naší běžně vnímané reality, vytváříme paralelní světy. Pro jednoduchost uvedu příklad. Žena pochybuje o svém vztahu s přítelem. Rozhodne se jej opustit. V tuto chvíli, tím, že ho opustí vytvoří novou realitu, které věnuje tolik energie, že se uskuteční. Ale realita, ve které ho neopustí, a dál se s přítelem trápí existuje také. S menším energetickým potenciálem ale existuje. Tímto způsobem existuje x na entou paralelních světů a realit a je jenom a pouze na nás pro kterou se rozhodneme.

Genialita Univerza (Boha, Síly, Prozřetelnosti) jde ale dále. Nezáleží tedy pouze na tom jak se rozhodujeme či nerozhodujeme, ale také na tom, jak a na co myslíme.

Už pouhou svojí představou (myšlenkou, vyslovením slova v duchu) vytvoříme paralelní realitu, která začne běžet zároveň s naší. V této paralelní realitě se děje právě to, co jsme si představili, na co jsme pomysleli. Čím víc, na tu konkrétní realitu myslíme, tím víc jí posíláme energie… Pozor, může být i negativní. Čím víc lidí na takovou realitu myslí, tím se tato energie násobí. Pokud nasčítaná energie dosáhne určité hodnoty – vysněná, paralelní realita se uskuteční, respektive my se přehoupneme z aktuální reality do té nové… Přehodí se výhybka a my najedeme na novou kolej. Takto předpokládám můžeme tvořit svoji realitu, jak o tom všichni mluví.

Ale pozor… jedna negativní myšlenka vydá za x (předpokládám tak 10) pozitivních…, proto se stává pouze výjimečně, že se nám naše sny vyplní. Nejsme totiž dostatečně vytrvalí a chceme vidět výsledky ihned. Pokud se tak nestane, vyšleme negativní energii nevíry a nemožnosti a tím, veškerou nastřádanou pozitivní energii vyrušíme. Dejme tomu, že když (za použití zmíněného poměru 10:1, pozitivní myšlenka:negativní myšlenka) stokrát pomyslíme na svůj sen a desetkrát na to, že to nevyjde, tak jsme na nule a náš sen se nám nesplní…

Pokud ale člověk velmi intenzivně myslí na svoji vysněnou realitu, posílá jí kvanta pozitivní energie, doslova žije svůj sen, jeho paralelní realita roste, zintenzivňuje se, až se natolik přiblíží té aktuální, že se některé věci začnou realizovat již nějaký čas předtím, než se náš vlak života dostane na novou, námi naplánovanou kolej.

Na stejném principu fungují i sny. Ve snech naše duše navštěvuje právě tyto paralelní světy a to z mnoha různých důvodů. Buďto, aby nás varovala před rostoucí energií námi obávané negativní reality, aby nám ukázala, že svět, který jsme si vysnili již existuje a tak dále a tak podobně. Možností je spousta. Tudíž, pokud se nám opakuje určitý sen, kterého se obáváme, měli bychom začít okamžitě pracovat na svých myšlenkách a představách, neboť námi vytvořená, námi obávaná realita nabírá na síle a začíná se zhmotňovat.

Pokud chceme takto realitu ovlivnit ke svému prospěchu, stačí intenzivně myslet na to, co chceme. Věnovat takové představě velkou část své energie. Nejlepší je žít tak, jako bychom v našem vysněném světě již žili. A za každou cenu nesmíme dát prostor negativním myšlenkám. Pamatujme na to, že jsou desetkrát silnější než myšlenky pozitivní. Neživme negativní paralelní světy. Vytvářejme nové a na ty se soustřeďme.

Pokud nejste příliš nároční (či své myšlenky zatím nedokážete tolik ovládat) a bude vám stačit pouze negenerovat negativní paralelní světy, stačí myslet pozitivně. Vím, THINK POSITIVE je natolik profláknuté klišé, že si z něj leckdo dělá legraci a musím uznat že oprávněně, neboť některé nejznámější NEW AGE teorie jsou prosazovány jako víra jediná pravdivá a spravedlivá a to mnohdy formou až úchylnou. Tudíž se nebudeme nutit do úsměvu, nebudeme se živit pouze vzduchem (breatheariáni) ani chodit v oranžovém hábitu. Stačí, když si negativní myšlenku vždy uvědomíme, když přijde a v tom samém okamžiku použijeme metodu Ho'oponopono, která mě osobně vytáhla již z mnoha svízelných životních situací. Z toho důvodu ji doporučuji i vám, neboť si myslím, že opakováním čtyř slov "MILUJI TĚ, OMLOUVÁM SE, ODPUST MI PROSÍM, DĚKUJI TI", nikomu neublížíme a takto vygenerovaná pozitivní energie nejenom že zaplaší negativní myšlenky, nýbrž se i k vám dříve či později vrátí a to ze strany, ze které to nebudete čekat.

Život je hra, jak se tvrdí v záhlaví tohoto webu. A jedno z pravidel, které nám bylo utajeno je, že jsme natolik silní, že dokážeme tvořit svoji realitu. Pouze to o sobě nevíme.

Lencher Falprea
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář