Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Havelka: Jak si do života objednat to, co chceme

23. 3. 2011

 Kurz objednávek


Na úvod chci poděkovat Romanu Palkovi, který mě koncem července 1998 zasvětil do kontaktu s kosmickými zdroji. Při tom se mi stalo snad poprvé v životě, že praxe předběhla teorii. Aniž jsem jakkoliv rozuměl tomu, co se děje, jsem byl Romanem vyzván: „Teď zavolej SKN“. Naprosto nevěda, co přijde, jsem překvapeně spatřil SKN jako vznešenou plochu, která se rozprostírá svisle přede mnou a pomalu se pohybuje ode mne vpřed. Ve směru jeho pohybu zeje prázdnota. Za ním zůstává hotový svět ve formě cesty, po které pak mohu kráčet.

Nikdy dříve jsem o SKN neslyšel (a že už jsem slyšel o lecčems). Ani dodnes pořádně netuším, jak se ke kontaktu s ním dostal Roman Palka. Nicméně (na rozdíl od onoho lecčehos) jsem SKN viděl na vlastní oči. Kosmický zdroj SKN je cosi jako kosmický projektant – generuje pro nás jsoucno. A proto může pro nás být patronem tvořivé představivosti.

Neměl jsem v channelingu žádnou velkou zběhlost a tak jsem nově objevené Zdroje zpočátku kontaktoval docela plaše. Při mém prvním samostatném kontaktu mi SKN sdělil doslova toto: „Já jsem ten server, co zpracovává vaše objednávky. Mohu vás naučit správně objednávat. Zkuste se na mě obrátit na imaginační skupince – učiňte mě vaším patronem.“

Imaginační skupinku si přála ustavit několik týdnů před tím naše kamarádka Blanka. Scházeli jsme se ve třech (Blanka, Květa, já), abychom si navzájem pomáhali s tréninkem tvořivé představivosti, tak trochu podle Shakti Gawain a Orina. Nezávisle na sobě jsme všichni dostávali od svých „nadřízených“ konkrétní pokyny, že naší základní duchovní praxí má být výcvik tvořivé představivosti. A právě do této situace nám SKN nabídl jeho kurz objednávek, což jsme pochopitelně přijali jednoznačně s nadšením. SKN mě pověřil tlumočením. Uspořádali jsme to tak, že jsem kontaktoval SKN a nahlas tlumočil jeho učení. Na první lekci to zapisovala Blanka ručně, další dvě lekce jsem už mluvil na diktafon.

Tímto se omluvám laskavému čtenáři za útržkovitost mnou předávaného učení, ale celé to bylo dost nad mé síly. Mou počáteční euforii rychle vystřídalo traumatizující vědomí jakési historické zodpovědnosti kombinované s vlastní nedostatečností. SKN mě podporoval svou důvěrou a benevolencí, ať tlumočím způsobem pro mě přirozeným. Dával mi spíš celistvé obrazy, než doslovnou řeč, a nechal mě, ať je formuluji tak, jak jsem zvyklý formulovat.

S odstupem jednoho měsíce máme všichni tři s přijetím učení SKN značné obtíže. Snažíme se brát ho vážně a narážíme při tom na dříve nepoznané nepříjemnosti. Přejeme laskavým čtenářům, aby (pokud se do toho budou chtít pustit) byli úspěšnější, než jsme zatím my.


1. lekce - Objednávka  

(Radotín, 9. 8. 1998)

Já jsem ten server, co zpracovává vaše objednávky. Představte si mne jako plochu, kterou vidíte v dálce před sebou a která před vámi couvá. Přede mnou je prázdnota, za mnou zůstává hotový viditelný svět. Vytvářím vám cestu, po které potom kráčíte.
Působím jako přírodní zákon a vaši cestu vytvářím vždy, ať o to stojíte nebo ne. Tuto důstojnou formu, ve které se vám teď ukazuji, jsem na sebe vzal proto, abyste mě brali víc vážně. Jako všednodenní přírodní zákon mě totiž moc vážně neberete.

Podklady pro vytváření vaší cesty získávám ze tří zdrojů:

Struktura prázdna přede mnou. To je část vaší karmy, na kterou v tuto chvíli nemáte žádný vliv, například vaše rasa. Je výsledkem vašeho chtění v minulosti.

Struktura vašeho podvědomí – vaše nevědomé vyzařování. To je ta část vaší karmy, kterou můžete částečně ovlivnit například psychoterapií. Je také výsledkem vašeho chtění v minulosti.

Vaše vědomé chtění. To je vaše svobodná vůle v přítomnosti.

Převážná většina lidí na tomto světě nemá své chtění pod kontrolou. Ale já musím vaši cestu stavět v každém případě a nemám-li jinou surovinu, dělám vám cestu z vašeho chaotického chtění. Pro generování vaší cesty používám jediná vstupní data – vaše chtění. Opakuji: i vaše karma (struktura prázdna i struktura podvědomí) je výsledkem vašeho chtění v minulosti.

Vaše cesta je na sto procent tvořena vaším chtěním. Vaše chtění je objednávkou vaší cesty.
Představte si, že jste hosty v mé restauraci svět. Slouží v ní číšníci, připravení přijímat objednávky. Způsob objednávání není složitý. Číšníci se objednávkami hostů necítí obtěžováni, dělají svou práci rádi.

Řada lidí má na tomto světě pocit hladu, ale do restaurace vůbec nezajdou. Nebo zajdou, ale chovají se tam chaoticky. Nevědí co chtějí, nebo to nedovedou vyjádřit. V mé restauraci totiž nestačí pouze vyjádřit touhu. Člověk, který vyje u stolu, že má hlad, si ještě tím nic neobjednává.

Můj jídelní lístek je virtuální. Jeho položky si vytváříte podle své potřeby. Vytvořit položku v jídelním lístku znamená mít o ní zrovna tak jasnou představu, jako o svíčkové na jídelním lístku v restauraci.
V mém jídelním lístku si můžete vytvářet položky tím, že si o nich uděláte jasnou představu.

Jasná představa o položce je základem každé objednávky. Pamatujte, že vaše objednávky jsou jediným datovým vstupem do procesu vytváření vašeho života, na který máte vliv.

B: Jak objednávat, aby to nebyla jen položka, ale přijatelná objednávka?

Odesílání objednávky budeme probírat příště. Vytvořením položky je objednání prakticky hotovo. Dnes se budeme věnovat zaostřování představ.

K: Kolem mého těhotenství je spousta věcí, o kterých nedokážu mít jasnou představu. Stačí zadání, aby bylo mé miminko zdravé?

Stačí. Položka nemusí být konkrétní věc.

Nyní mi předveďte vaše konkrétní imaginace a já vám povím, co by se na nich dalo vylepšit:
Jasněji si uvědomujte, proč chcete to, co chcete. Zaměřte se pokud možno rovnou na konečný cíl, nikoliv na prostředky k jeho dosažení.

Respektujte svobodnou vůli ostatních bytostí. Magie na lidech není zakázaná, ale přináší vám budoucí utrpení. Pokud někomu vnucujete svou vůli, vestavujete do základů svého života cosi nepřirozeného, co budete muset dříve či později stejně napravovat.
I duchovní mistři jsou živé bytosti, ani na nich by se proto magie neměla dělat.
Chcete-li být milováni konkrétním člověkem, zkuste jej ve vaší představě nahradit někým nekonkrétním s požadovanými vlastnostmi. Pro mne je mnohem jednodušší vyhledat pro vás člověka s požadovanými vlastnostmi, než předělávat někoho konkrétního.
Měli byste v duchu vidět jasně zaostřený obraz objednávaného žádoucího výsledku. Pokud vám to nejde, vypracovávejte svou vizi ještě dál, nebo ji opusťte.
Dobře zaostřený obraz by měl být provázen fyzickým pocitem v těle.
Imaginací můžete mít i několik set. Komplexní objednávky proto rozdělujte do samostatně splnitelných položek. Budete mít snadnější evidenci.

To, co se zde učíme, je jedna z mnoha technologií nového věku. V předchozím věku byly technologie založené na přístrojích, v novém věku přicházejí technologie založené na duši. Dávám vám své know-how, které je použitelné stejně jako kterékoliv jiné.

Žijete své životy způsobem, který vás už možná úplně neuspokojuje. Zatímco ve vašich přístrojích máte pořádek, ve vaší duši máte chaos. Možná chcete, aby i ve vašem osudu a ve vaší duši věci fungovaly tak, jak funguje elektřina v počítači, to znamená produktivně. Aby se tam dělo to, co chcete.
Tato technologie může způsobit přechod ze stavu, kdy se cítíte být napůl trosečníky a napůl plavci v moři svého osudu, do stavu, kdy na moři svého osudu řídíte svou jachtu, nepotopitelnou, rychlou, krásnou. Může se tím mnohonásobně zvýšit vaše jistota a rychlost postupu vpřed.

 
...pokračování



 
Jan Havelka
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář